Geguritan Basa Banyumasan

URIP GUR SEDELA

( Arif Prayitno, S.Pd.SD )

URIP NENG NDUNYA GUR
SEDELA…….

BUKTINE…..UJARKU  URUNG SUE BADA

JEBUL DELA MANING WIS
AGEP BADA

APA KUE PERTANDA…

PERTANDA SEKANG KUASA

TAPI YA…..MENUNGSA

ORA TAU PADA RUMANGSA

ORA TAU PADA MIKIRNA
DOSA

SING DIPIKIR GUR NDUNYA

SING BAKAL NTONG GUR
PIRANG DINA

MERGA GO FOYA – FOYA

ORA KEMUTAN MARANG WONG
LIYA

URIP MUNG SEDELA

SIKI NYONG TEYENG
NJALUK SANGU

DELA MANING BAKAL
DIJALUKI SANGU

SIKI NYONG SERING
DITUNTUN

DELA MANING NYONG KUDU
TEYENG NUNTUN

SIKI NYONG SERING
DOMONGI

DELA MANING KUDU TEYENG
NGOMONGI

SIKI NYONG GUR TEYENG
NANGIS

TAPI MBESUK BAKAL
DITANGISI

DUH GUSTIIIII…..KANG
MAHA KUASA

NYONG GUR TEYENG USAHA

USAHA NGRASAKNA NIKMAT
SING LUAR BIASA

JAJAL APAHA RIKA YA
IYA……

URIP MUNG SEDELA

AJAHA KAKEHEN NDENGAL
NDENGAL

MBOK KESUNGKAL SUNGKAL

AJAHA KAKEHEN NGRESULA

MBOK MALAH LARA

JAJAL DIAKEH TEMUNGKUL

KON KELINGAN SYUKUR

DIEMUTA MARANG WONG
LIYA

KON URIPE MULYA

MATURNUWUN GUSTI….

DINA KIYE AMBEKANKU
LANCAR

TUMINDAKU LANCAR

DELENGKU KEPENAK

GO MANGAN YA ENAK

 KENANGAPA DEWEK RA BERSYUKUR

MARANG NIKMATE
SINGKUASA

MALAH COKAN KUFUR

MARANG REJEKINE SING
KUASA

EMUT SEDULURRRR,,,,

URIP MUNG
SEDELA……….

Materi Terkait


Tinggalkan komentar